Jadłospis
Wtorek – 21.02.2023
Zupa żurek z jajkiem.
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria.
Kompot.
ALERGENY: 1, 3,7, 9.
Środa –22.02.2023
Zupa koperkowa.
Pierogi ruskie z cebulką.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3,7,9.
Czwartek – 23.02.2023
Zupa ziemniaczana.
Pieczeń wieprzowa, kasza, ogórek konserwowy.
Kompot.
ALERGENY; 1,3,7, 9.
Piątek – 24.02.2023
Zupa rybna.
Racuchy z jabłkami.
Herbata.
ALERGENY; 1, 3,7, 9.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE
NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO
I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.