Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi

Jadłospis

Wtorek – 21.02.2023

Zupa żurek z jajkiem.

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria.

Kompot.

ALERGENY: 1, 3,7, 9.

 

Środa –22.02.2023

Zupa koperkowa.

Pierogi ruskie z cebulką.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3,7,9.

 

Czwartek – 23.02.2023

Zupa ziemniaczana.

Pieczeń wieprzowa, kasza, ogórek konserwowy.

Kompot.

ALERGENY; 1,3,7, 9.

 

 

Piątek – 24.02.2023

Zupa rybna.

Racuchy z jabłkami.

Herbata.

ALERGENY; 1, 3,7, 9.

 

foto_jadłospis

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE

NIETOLERANCJI WG ROZPORZĄDZENIA PARL AMENTU EUROPEJSKIEGO

I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011.

 

 

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan),żyto, jęczmień,owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne .

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.